Oldtimer autoverzekering

Oldtimer autoverzekering

Bent u in het bezit van een oldtimer? Dan kan een oldtimer verzekering erg voordeling zijn. Op deze pagina hebben wij informatie en handige tips beschreven over een oldtimer verzekering.

Onderwerpen die op deze pagina aan de orde komen zijn:
– Voorwaarden om een oldtimer verzekering af te mogen sluiten
– Kortingsmogelijkheden op de premie van een oldtimer verzekering
– Dekking in het buitenland
– Soorten oldtimer verzekeringen

Voorwaarden om een oldtimer verzekering af te mogen sluiten

De voorwaarden waaraan voldaan dienen te worden om een oldtimer verzekering af te sluiten verschillen sterk per verzekeraar.

Leeftijd auto:
Verzekeraars houden verschillende leeftijden van een auto aan om in aanmerking te komen voor een oldtimer verzekering.
Sommige verzekeraars beschouwen een auto van vijftien jaar oud al als een oldtimer, andere pas een auto van twintig jaar of pas vanaf vijfentwintig jaar oud.

Het merk:
Er bestaan verzekeraars die onderscheid maken in het merk van de auto bij het bekijken of het mogelijk is om een oldtimer verzekering af te sluiten. Dit bekijken ze meestal in relatie tot de leeftijd van auto.

Aantal kilometers:
Eén van de voorwaarden bij sommige verzekeraars van de autoverzekering is het aantal kilometers dat jaarlijks met de auto wordt gereden. Meestal gebruiken bezitters van een oldtimer de auto niet om van huis naar het werk te rijden, maar alleen in hun vrije tijd.
Daarom hebben sommige verzekeraars een maximum aantal kilometers dat jaarlijks met een oldtimer gereden mag worden. Er zijn andere verzekeraars die dit maximum aantal kilometers niet hebben en het dus wel toestaan dat u, uw oldtimer gebruikt om naar uw werk te gaan.

Eerste of tweede auto:
In het verlengde van het maximaal aantal kilometers dat jaarlijks gereden mag worden is de verplichting om een eerste auto in bezit te hebben. Er bestaan verzekeraars die u verplichten om een eerste auto in bezit te hebben, voordat u een verzekering mag afsluiten voor uw oldtimer als tweede auto.

Korting op autoverzekering

Lidmaatschap van oldtimer vereniging
Er bestaat een groot aantal verenigingen, stichtingen en clubs voor eigenaars van oldtimers. Kijk hier voor een overzicht van deze organisatie.
Sommige verzekeraars bieden een korting op een oldtimer verzekering als u aangesloten bent bij één van de vele oldtimer verenigingen/stichtingen/clubs.

Gebruik oldtimer in de zomermaanden
Er zijn verzekeraars die bij het berekenen van de premie rekening houden met de mogelijkheid dat (als u bijvoorbeeld in het bezit bent van een cabriolet oldtimer) u alleen in de zomermaanden gebruik maakt van uw oldtimer.

Dekking inclusief oldtimer tours in het buitenland

Er bestaan verzekeraars die hulp bieden bij pech tijdens georganiseerde tours in het buitenland. In de polisvoorwaarden van een oldtimer verzekering staat beschreven of deze hulp in het buitenland onderdeel is van de dekking.

Soort oldtimer verzekering

Er bestaan over het algemeen drie soorten autoverzekeringen; een WA verzekering, een Beperkte Cascoverzekering en een Volledige Cascoverzekering. Met een Volledige Cascoverzekering bent u ook gedekt voor vrijwel alle schade aan uw eigen auto die door uw schuld is ontstaan. De twee andere soorten autoverzekeringen dekken deze schade niet. De meeste bezitters van een oldtimer kiezen daarom dan ook voor een Volledige Cascoverzekering.